
به گزارش خبرنگار مجله خبری ایتوک، وضعیت روستاهای مهاباد از نظر اجرای طرح هادی، آسفالت ریزی، هدف گردشگری، اعطا سند ملکی و نهضت ملی مسکن روستایی با حضور مدیران کشوری و استانی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با حضور نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی و فرماندار این شهرستان به میزبانی فرمانداری مهاباد بررسی شد.
ارائه خدمات در سایه اعتمادسازی مردمی
سرپرست فرمانداری مهاباد در جلسه بررسی مسایل و مشکلات توسعه روستایی با حضور مدیران کشوری و استانی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با بیان اینکه مردم به خوبی نظارهگر فعالیتها و خدمات بخشهای مختلف هستند، گفت: اگر بخواهیم اعتماد مردم را جلب کنیم باید خدمات لازم را به آنان ارایه دهیم.
محمدصادق امیرعشایری با اشاره به اقدامات بنیاد مسکن بویژه در زمینه نهضت ملی مسکن در این شهرستان افزود: این طرح در مهاباد از پیشرفت خوبی برخوردار است و دستگاههای متولی آن نمره قبولی در اجرای این طرح گرفتند.
وی اظهار کرد: مردم مهاباد مردمی آگاه و بصیری هستند و به دلیل فعالیت رسانه های مختلف دیداری، نوشتاری و شنیداری در این شهرستان، مردم با آگاهی از حق و حقوق خود، از مسوولان مطالبات دارند.
امیرعشایری درباره طرح گردشگری در روستای سهولان مهاباد نیز اظهار کرد: این روستا یکی از مقاصد گردشگران داخلی و خارجی است و سالانه ۱۷۰ تا ۲۰۰ گردشگر از غارتاریخی- سنگی این روستا بازدید میکنند.
وی درخواست کرد که بنیاد مسکن انقلاب اسلامی زیرساخت های گردشگری این روستا به عنوان یک روستای هدف گردشگری را بیشتر مورد توجه قرار دهد.
اجرای طرح هادی در ۶۱ درصد روستاهای مهاباد
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان غربی در جلسه بررسی توسعه روستایی شهرستان مهاباد گفت: هم اکنون طرح هادی در ۷۹ روستای بالای ۲۰ خانوار مهاباد و در مجموع در ۶۱ درصد از روستاهای این شهرستان اجرا شده است.
علیرضا مقدم افزود: مهاباد در زمینه اجرای طرح هادی در آذربایجانغربی از شهرستانهای پیشتاز بوده و میانگین برخورداری طرح هادی در این شهرستان ۱۰ درصد از میانگین استانی بیشتر است.
وی درباره اعطای سند ثبتی به روستاییان مهاباد نیز گفت: تاکنون با همکاری روستاییان ۱۴ هزار جلد سند ثبتی برای واحدهای مسکونی روستایی در مهاباد صادر شده است و این روند با همکاری دیگر دستگاههای متولی تداوم دارد.
مقدم درباره اجرای طرح گردشگری برای روستای سهولان مهاباد نیز گفت: فاز یک طرح مطالعات این روستا با رویکرد روستای هدف گردشگری به اتمام رسیده که در صورت تخصیص اعتبارات لازم میتوان در سال جاری طرح و اجرای هادی آن را آغاز کرد.
وی با شاره به اینکه نهضت مقاوم سازی مسکن روستایی در آذربایجانغربی نیازمند همراهی و همکاری بیشتر مردم است، افزود: هم اکنون میانگین مقاومسازی مسکن روستایی در کشور ۵۴ درصد است اما میانگین استانی آن ۳۶ درصد و در مهاباد ۴۸ درصد است.
در ادامه این جلسه مسایل و مشکلات اجرای طرحها در تعدادی از روستاها و مشکل آمادهسازی زمینهای شهر گوکتپه و مناطق الحاقی سیدآباد و خانقاه به شهر مهاباد مورد بررسی قرار گرفت.
مقاوم سازی ۵۴ درصد واحدهای مسکونی روستایی در کشور
معاون توسعه و عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: تاکنون ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار واحد مسکونی روستایی در کشور مقاومسازی شده است که این تعداد ۵۴ درصد واحدهای مسکونی نیازمند مقاوم سازی در روستاها و شهرهای با جمعیت بالای ۲۵ هزار نفر را شامل می شود.
داریوش بلدی در جلسه بررسی توسعه روستایی شهرستان مهاباد در آذربایجانغربی اظهار کرد: از سال ۱۳۸۴ تاکنون با همکاری مردم و در قالب طرح مقاوم سازی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار واحد مسکونی در روستاها و شهرهای با جمعیت کمتر از ۲۵ هزار نفر نوسازی و مقاومسازی شده است.
وی اضافه کرد: نوسازی و مقاوم سازی مسکن روستایی در ایران که همواره احتمال بروز حوادث و بلایای طبیعی وجود دارد، میتواند نقش مهمی در کاهش تلفات و خسارت به روستاییان در هنگام بروز حوادث داشته باشد.
معاون توسعه و عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با بیان اینکه این نهاد همیشه در زمینه توسعه مناطق روستایی پیشقدم بوده، گفت: توسعه مناطق روستایی و اجرای طرحهای هادی در این مناطق باید بر اساس مطالعات میدانی و دقیق صورت گیرد و به محیطزیست روستاها آسیبی وارد نکند.
وی خاطرنشان کرد: بنیاد مسکن علاوه بر مساله مسکن و اجرای طرحهای هادی در مناطق روستایی به مساله اشتغال هم توجه دارد؛ هم اکنون طرح اشتغال با عنوان «منظومه روستایی» در ۱۱ استان کشور به صورت آزمایشی اجرا میشود.