فرهنگی

کاهش ۴۰ درصدی میزان آب مصرفی در بخش کشاورزی آذربایجان غربی

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: ۴۰ درصد از میزان آب مصرفی در بخش کشاورزی استان با هدف کمک به احیای دریاچه ارومیه و بازنگری در مصرف کاسته شده است.

به گزارش خبرنگار مجله خبری ایتوک، علی دیانتی در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به لزوم بازنگری در میزان مصرف آب در بخش کشاورزی افزود: در راستای کاهش آب کشاورزی، حفظ معیشت و اقتصاد استان بخش عظیمی از آب مورد مصرف در این بخش که از آب‌های سطحی تامین می‌شد، به نفع محیط زیست صرفه جویی شده است.

وی خاطرنشان کرد: برنامه‌هایی برای تحقق این اقدام در نظر گرفته شده که ۳۵ درصد از اراضی آبی باغی و زمین‌های زراعی به سیستم‌های نوین آبیاری بارانی و قطره‌ای تجهیز شده اند که از جمله این تدابیر است.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی یادآور شد: ۱۲ هزار هکتار از اراضی استان به کشت محصولات سبزی و سیفی اختصاص دارد که ۸۰ تا ۸۵ درصد این محصولات از طریق نوار تیپ آبیاری می‌شوند و این موضوع به ارتقاء راندمان آب در هر هکتار کمک می‌کند.

وی ادامه داد: سطح زیر کشت محصولات پاییزه از جمله گندم، جو و کلزا در استان افزایش یافته است تا بیشتر از آب سبز استفاده شود.

نوشته های مشابه

دیانتی با بیان اینکه برنامه‌ریزی‌هایی برای محصولات بهاره هم که پر آب‌بر هستند انجام شده و آبیاری آنها از طریق نوار تیپ انجام می‌شود، اضافه کرد: در همین راستا در کشت محصولاتی مانند چغندر قند و ذرت که در ردیف این محصولات قرار دارند، آرایش کشت تغییر یافته است.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ادامه داد: بخش اغطمی از۶۱ هزار هکتار از اراضی آبی که از آب‌های مرزی سیراب می‌شدند نیز به سیستم‌های آبیاری نوین تجهیز شده اند تا بیشتر به حفظ منابع آبی کمک شود که این روند همچنان ادامه دارد.

دیانتی با اشاره به اینکه مواد اولیه بسیاری از صنایع تبدیلی و غذایی در استان از تولیدات بخش کشاورزی تهیه می‌شود، اظهار کرد: تلاش می‌شود تا با ارتقاء بهره‌وری در بخش کشاورزی از وارد شدن خسارت به بخش صنایع تبدیلی جلوگیری شود.

وی با اشاره به حمایت دولت از طرح‌های مرتبط با مدیریت کاهش مصرف آب، گفت: دولت برای این امر یارانه می‌دهد که ۸۵ درصد هزینه‌ها توسط این یارانه تامین می‌شود.

 

 

 

 

 

 

 

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
توسعه‌ی پتروشیمی ارومیه کلیسای تاریخی