مقدمات راهاندازی نخستین خانه صنایع دستی در آذربایجانغربی فراهم شد.
راهاندازی خانه صنایع دستی در آذربایجانغربی
مرتضی صفری با بیان اینکه ایجاد خانه صنایع دستی در آذربایجان غربی و شهر ارومیه اتفاق بسیار قابل توجهی است که می تواند در رونق این بخش بسیار موثر باشد، افزود: دراین محل صنایعی نظیر چوب در رشته های مختلف، چرم، سنگ تراشی و بافت های داری نظیر گلیم به نمایش در خواهد آمد.
وی اضافه کرد: با راه اندازی این نمایشگاه و کارگاه صنایع دستی، مطمئن هستیم که تعداد بسیار زیادی از گردشگران و حتی شهروندان به عنوان یک جاذبه فعال گردشگری، از آن بازدید می کنند که می تواند در شناساندن فعالیت های حوزه صنایع دستی و اساتید این بخش بسیار موثر باشد.
وی تاکید کرد: محل این نمایشگاه و کارگاه را نیز یکی از بناهای تاریخی ارومیه قرار داده ایم که می تواند در تبیین تاریخ این شهر به گردشگران تاثیر بسزایی داشته باشد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی ادامه داد: یکی از نقاط ضعف استان کمبود موزه های تخصصی و موضوعی است که رفع این نقیصه در دستور کار قرار گرفته و در صدد هستیم تا موزههایی نظیر والیبال، موزه جامع ورزش و موزه آب ایجاد کنیم.
صفری به رویکرد دیگر میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان نیز پرداخت و اظهار کرد: پس از تحویل گرفتن زمین ویژه این نهاد واقع در ساختمان تاریخی ارتش در ارومیه، کاربری موزه ای و صنایع دستی برای آنها پیش بینی شده که می تواند در جذب گردشگر بسیار موثر باشد.
وی گفت: ازجمله اهدافی که در راه اندازی این گونه مراکز در شهر ارومیه و دیگر نقاط آذربایجان غربی دنبال می شود، ایجاد زمینه ماندگاری بیشتر گردشگران در استان است که درصدد هستیم با تحقق این امر، زمینه درآمد بیشتر همه بخش ها را از محل گردشگری فراهم کنیم.
وی از جمله دیگر رویکردهای اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی را افزایش زیرساخت های پذیرش گردشگر در شهرستان های مختلف به ویژه نوار مرزی استان عنوان کرد و افزود: با توجه به اینکه گردشگر زیادی از مرزها به ویژه رازی خوی تردد می کنند، سعی داریم با جذب سرمایه گذار به سمت ماندگاری بیشتر گردشگران در این بخش حرکت کنیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی اضافه کرد: در راستای توسعه زیرساخت های گردشگری و توجه به میراث فرهنگی استان، در سال مالی ۱۴۰۱ بیش از ۶۰۰ میلیارد ریال در استان جذب شد درحالی که این رقم در سال مالی پیشتر، ۲۳۰ میلیارد ریال بود و توانستیم با جذب این اعتبار، اقدامات خوبی در بهبود زیرساختی استان برداریم.
صفری یکی از مهمترین برنامه های استان در حوزه توجه به زیرساخت های گردشگری را بهبود وضعیت سرویس های بهداشتی بین راهی عنوان کرد و ادامه داد: بیش از ۷۰ درصد این سرویس ها، تعطیل هستند که سعی داریم وضعیت آنها را بهتر کنیم.
۱۱ هتل در آذربایجانغربی درحال احداث است
وی اظهار کرد: درحال حاضر ۱۱ هتل در نقاط مختلف استان با همت بخش خصوصی در حال احداث است که حجم سرمایه گذاری آن به ۵۰ هزار میلیارد ریال می رسد و با اتمام آنها یکهزار و ۶۰۰ تخت به تخت های اقامتی آذربایجان غربی اضافه خواهد شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی با اشاره به اینکه می توان با ارائه تسهیلات مناسب، زمینه رونق صنایع دستی استان را فراهم کرد، گفت: سال گذشته ۷۰۰ میلیارد ریال به فعالان صنایع دستی در قالب تبصره ۱۶ تسهیلات پرداخت شد که امیدواریم امسال نیز این امر محقق شده و بهبود وضعیت صنایع دستی را شاهد باشیم.
گفتنی است: آذربایجان غربی بیش از یک هزار و ۷۰۰ اثر ثبت شده ملی و ۶ اثر ثبت شده جهانی دارد که همین موارد می تواند زمینه ساز حضور گردشگران در استان باشد؛ هرچند در سال های گذشته زیرساخت های خوب گردشگری فراهم نشده بود ولی روند کنونی در این خصوص مناسب است و می توان به آینده گردشگری استان امیدوار بود.