برگزاری نشست کارگروه گردشگری و خدمات همایش بینالمللی فرصتهای سرمایهگذاری آذربایجان غربی
نشست مشترک اعضای کمیته اطلاعرسانی، رسانه و تبلیغات و اعضای کارگروه گردشگری و خدمات همایش بینالمللی فرصتهای سرمایهگذاری آذربایجان غربی در صدا و سیمای آذربایجانغربی برگزار شد.

بهگزارش خبرنگار مجله خبری ایتوک، مرتضی صفری، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی در نشست مشترک اعضای کمیته اطلاعرسانی، رسانه و تبلیغات و اعضای کارگروه گردشگری و خدمات همایش بینالمللی فرصتهای سرمایهگذاری آذربایجان غربی با اشاره به اینکه بستههای سرمایهگذاری حوزه گردشگری استان با استاندارد بینالمللی و بهصورت تخصصی و به زبان انگلیسی در حال آمادهسازی است، گفت: ۷۶ بسته آماده سرمایهگذاری در حوزه گردشگری تهیه شده که آماده ارائه به سرمایهگذاران است و تلاش میشود تعداد این بستهها به ۱۰۰ مورد بسته برسد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی افزود: در حال حاضر بیش از ۴۹ طرح سرمایهگذاری بخش خصوصی در استان با اعتبار هفتهزار میلیارد تومان در دست اجرا است که ۱۱ مورد آنها شامل احداث هتلهای پنج، چهار و سه ستاره میشود.
او با اشاره به اینکه استان در طول روزهای ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ میزبان بیش از ۷۳۰ هزار نفر به صورت شب اقامتی بوده است، تصریح کرد: در بازدید از جاذبههای طبیعی آمارهای بازدیدکنندگان نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۳۰ درصد رشد و در بازدید از موزهها نیز ۶۹ درصد رشد داشته است.
صفری مهمترین بخش و پیشران توسعه کشور را حوزه گردشگری دانست و گفت: امسال برای نخستین بار وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با استفاده از هوش مصنوعی و فضای ابری تلفنهای همراه آمار گردشگران استان را بهصورت دقیق محاسبه کرده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی ادامه داد: امسال ۱۳ درصد رشد را در میزبانی اقامتگاههای رسمی و غیر رسمی در استان را شاهد بودیم.
او با تقدیر از پوشش صداوسیما در موضوع سفرهای نوروزی افزود: بخشهای مختلف صداوسیما خصوصا خبر در موضوع سفرهای نوروزی به خوبی وارد شدند و یاریگر ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان در این زمینه شدند.
صفری با بیان این که در آذربایجان غربی پنج اثر ثبت جهانی و یکهزار و۸۳۵ اثر ثبت ملی وجود دارد، خاطرنشان کرد: ثبت جهانی روستای تاریخی حسنلوی نقده و ثبت جهانی مسجد جامع ارومیه را نیز که سند بیش از هزار سال مسلمانی این شهر را نشان میدهد در دستور کار این اداره کل قرار دارد.
مدیرکل صدا و سیمای آذربایجان غربی در این نشست گفت: اگر جاذبههای استان درست معرفی شوند و سرمایهگذاری در بومگردیها تقویت شود جذب درآمد روستا نشینان استان نیز افزایش یافته و گردشگران مختلفی از داخل و خارج کشور برای دیدن این جاذبهها به روستاهای استان سفر میکنند.
حجازیفر افزود: باید در حوزه رسانهای نیز کم کاریهای گذشته جبران شود و استان به صورت درست به گردشگران معرفی شود.
او با اشاره به تولید تیزرهای مرتبط با اهداف همایش در رسانه ملی گفت: مقرر شده هر کارگروه یک مستند ۲۰ تا ۳۰ دقیقهای با نگاه به ظرفیتهای استان در حوزه مربوطه به آن کارگروه تولید کند که در بخشهای مختلف صدا و سیمای استان پخش شود.
مدیرکل صدا و سیمای آذربایجان غربی با بیان این که در این مستندها ظرفیتهای استانی در حوزههای مختلف برای ترغیب سرمایهگذاران برای سرمایهگذاری در استان معرفی میشود، خاطرنشان کرد: همچنین یک ویژه برنامه مستقلی در رابطه با این همایش در حال تولید است که در استودیوی ویژه این همایش تولید و پخش میشود.
در همایش بینالمللی فرصتهای سرمایهگذاری آذربایجان غربی کارگروههای مختلف ششگانه توسعه شهری، صنعت معدن و تجارت، مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، کشاورزی و صنایع تبدیلی، امور زیربنایی و انرژی و حوزه گردشگری و خدمات برای برپایی هر چه بهتر این همایش تشکیل شده است.
نخستین همایش بین المللی فرصتهای سرمایهگذاری آذربایجان غربی ۲۲ خرداد ماه امسال در ارومیه برگزار میشود.