جواد جهانگیرزاده، در ۲۵ مرداد ۱۳۴۵ در روستای باراندوز ارومیه، از پدر و مادری متدین، زحمتکش و صبور متولد شد. تحصیلات ابتدائی و متوسطه را در ارومیه به پایان رساند و بعد از آن راهی دانشگاه شد. در رشتهی پژوهشگری اجتماعی در دانشگاه تبریز لیسانس دارد. همچنین در رشتهی جامعهشناسی نیز از همان دانشگاه فوق لیسانس گرفته است. در علوم قرآنی نیز فوق لیسانس دارد، همچنین درجهی دکترای علوم سیاسی از دانشگاه علامه طباطبائی را اخذ کرده است.
همچنین سید سلمان ذاکر یکی از نمایندگان ارومیه می باشد. برای اطلاع بیشتر درباره آن بخوانید.
به نقل از مجله خبری ایتوک او برای چند دوره نمایندهٔ حوزهٔ انتخابیهٔ ارومیه بوده و در دورهٔ هفتم، دورهٔ هشتم و دورهٔ نهم مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بوده است.
در انتخابات دوره هفتممجلس از حوزه انتخابی ارومیه با همیاری و همکاری بدنه و استفاده از سرمایه اجتماعی و سیاسی پایگاه ثارالله ارومیه رتبه اول با ۵۶۳۶۳ را بدست آورد، در دوره هشتم با ۵۹۷۵۴ رای رتبه دوم و دوره نهم رتبه سوم با ۱۰۸۱۳۳ را با شکست دادن بازیان، شهردار وقت راهی مجلس شد. دوره دهم با ۶۶۶۰۶ رای با افتراق و انشقاقی که بین حاج محمد حضرت پور شهردار وقت و فرزند او که به عنوان کاندیدای رقیب وارد انتخابات شده بود بوجود آمد، از دور رقابت حذف شد. قائم مقام مرکز پژوهشهای مجلس و معاون دکتر کاظم جلالی و رفاقت و نزدیکی گرایشات سیاسی و جناحی با دکتر علی لاریجانی، دفاع از برجام و دکتر ظریف، از او چهرهای میانهرو ارائه کرده است. بعد از اتمام رقابتهای انتخاباتی وی سفیر ایران در آذربایجان شد و اکنون مشغول تدریس و عضو هیات علمی دانشگاه ارومیه (دانشکده ادبیات) است .او همچنین مدیریت کل اداره اطلاعات و امنیت شیراز نیز عهدهدار بوده است.
جواد جهانگیرزاده، یکی از اشخاص معروف در ارومیه تاکنون مسئولیتهایی از جمله :
- نماینده ارومیه در مجلس شورای اسلامی
- قائم مقام مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی
- عضویت کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی
- عضو اصلی کمیته روابط اتحادیه بین المجالس جهانی با سازمان ملل به نمایندگی از قاره آسیا و اقیانوسیه (IUP)
- ریاست گروه روابط پارلمانی ایران و هند
- نائب رئیس کمیته پارلمانی ایران و پارلمان اتحادیه اروپا
- عضویت در هیئت امنای دانشگاه ارومیه، عضویت هیات علمی گروه جامعهشناسی
- عضویت در گروه دوستی ایران و چین
برعهده داشتهاند و نیز حدفاصل سالهای ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۹ سفیر ایران در جمهوری آذربایجان بودهاند.
جواد جهانگیرزاده، سیاستمدار ایرانی است که پس از انقلاب اسلامی در حوزه انتخابیه ارومیه سه بار به عنوان نماینده مجلس انتخاب شده است. جهانگیرزاده پس از عضویت در مجلس، به عنوان سفیر ایران در جمهوری آذربایجان منصوب شد و جانشین محسن پاک آیین در این سمت شد. وی در معرفی وزرای دولت یازدهم به مجلس، به عنوان موافق وزارت امور خارجه توسط محمد جواد ظریف نطق کرد و در مسائل مربوط به توافق هستهای، به عنوان یکی از موافقان جدی برجام شناخته میشد.
لایحه جواد جهانگیرزاده در پاسخ به نگرانی رهبر
جواد جهانگیرزاده در زمان انتخابات یک لایحه برای پاسخ دادن به نگرانیهای رهبر انقلاب ارائه کرده است که در زیر متن لایحه را بیاوریم.
متن لایحه: این لایحه میتواند انتخاباتی سالم و شفاف را برای کشور به ارمغان بیاورد و با اجراییشدن آن هرگونه شائبه سیاسی مبنی بر ورود پول یا زدوبندهای اقتصادی در انتخابات از بین میرود. بههرحال انتظار میرود نمایندگان بیشتر بهاین لایحه توجه نشان دهند و آن را هرچه سریعتر به صحن مجلس ارائه کنند. این نکته را هم باید مطرح کنم که لایحه شفافسازی انتخابات برای مجریان انتخابات، برای ناظران انتخابات و در نهایت برای دولت که مسئول برگزاری انتخابات است مهم است و با ارائه این لایحه به صحن علنی مجلس و تبدیلکردن آن به قانون میتوان به دغدغه بخشی از جامعه و مسئولان پاسخ داد. امیدوارم نمایندگان با تصویب این لایحه به دلهرهها و دغدغهها و بگومگوها پایان دهند و در نهایت شاهد انتخاباتی شفاف باشیم. باید از ظرفیتها و تجربهها استفاده کرد و مانع بهوجودآمدن دغدغهها و نگرانیها شد. البته باید ذکر شود که این لایحه همانطور که از سوی نمایندههای مخالف رأیدادن به دوفوریت آن بودند مطرح شد، نیاز بهنظرات کارشناسی زیادی دارد و ایکاش دولت یازدهم این لایحه را زودتر به مجلس ارائه و در این زمینه باید تلاش بیشتری میکرد.
صحبتهای جواد جهانگیرزاده
جواد جهانگیرزاده در سخنرانیهای خود صحبتهای ارزشمندی میکنند که در زیر چند تا از جملات مهم ایشان را ذکر کردیم.
-امنیت به زور و با فشار برقرار نمیشود و باید دست کسانی را که جان دادند و تلاش کردهاند تا ایران لنگرگاه امنیت منطقه شود بوسید.
-ایران اکنون در شرایط ویژهای قرار گرفته است و نباید وارد هیچگونه چالشهای سیاسی شود؛ به هر بهانه و شکلی حق ورود به نزاعهای قومی و مذهبی را نداریم.
-زمان حرفهای بزرگ سر آمده است، ما طبق شاخصها، استانی عقب ماندهایم و همه نیز مقصر این امر هستیم چون آمار نشان میدهد که در چه مرحلهای هستیم در حالی که میتوانستیم به ردههای بالایی برسیم. ارومیه نقطه ثقل توسعه استان است واگر ارومیه گسترش پیدا کند بقیه شهرستانها نیز توسعه نخواهند یافت چون توسعه مرکز محور، یک واقعیت بدون انکار است.
درگیری لفظی جهانگیرزاده با کوچکزاده
در سالهای گذشته در یکی از جلسات مجلس، بعضی از وکیلهای مجلس به هیات رئیسه به خاطر مبهم بودن تعداد کاندیداهای این هیأت انتقاد و اعتراض کردند. در جریان این اعتراضها در جایی از مجلس جواد جهانگیرزاده با مهدی کوچک زاده درگیری لفظی داشتند و تا جایی پیش رفت که جهانگیرزاده به کوچک زاده گفت تو حرف نزن و سرجات بشین که پرونده تو دست من است. پس از این درگیری، نمایندههای دیگر آنها را آرام کردند.