تاريخ

 اخبار تاریخی استان های ایران

شش اثر تاریخی و فرهنگی در لرستان به ارزش شناخته شدند!

عطا حسن‌پور، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان اظهار کرد: با پیگیری ‌های صورت‌گرفته، شش اثر تاریخی و فرهنگی در شهرستان‌ های خرم‌آباد، دورود و سلسله ازنا، واجد ارزش ملی کشور شناخته شدند. وی افزود: در بین این آثار، سه ابنیه تاریخی از جمله خانه تاریخی شفیعی، خانه تاریخی دکتر گلشن و خانه تاریخی درفشان در خرم‌آباد واجد ارزش ثبت ملی شدند.

وی اضافه کرد: حمام محمد آق‌بلاغ در شهرستان ازنا، تپه قبرستان شینه علیا در شهرستان سلسله و ساختمان تاریخی شورای شهر دورود نیز در بین آثار واجد ارزش ملی، قرار گرفتند. حسن‌پور، اظهار داشت: از تاریخ ابلاغ واجد ارزش بودن، این آثار تحت نظارت و حفاظت اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان قرار گرفته و هرگونه دخل و تصرف، توسعه و مرمت و یا بازسازی آثار باید با تأیید و نظارت این اداره کل انجام شود.

شهر شیراز به اندازه‌ای خیال‌انگیز است که لایق است که به جهانیان معرفی شود!

حسین عباسی مهر، سرپرست پایگاه میراث فرهنگی شهر تاریخی شیراز پس از بررسی ثبت پرونده این شهر در کمیته شورای مشورتی ثبت آثار تاریخی و فرهنگی، در یادداشتی نوشت: شهر تاریخی شیراز بر اساس شواهد و تحلیل‌های شهری و روایت‌های معتبر تاریخی یکی از معدود شهرهای ایرانی است که از ابتدا به صورت سازماندهی شده و با ساختاری مدور که طرح آن برگرفته از شهر های سَلَف (شهرهای پیشین) خود مانند شهر گور و دارابگرد بوده طرح ریزی و ساخته شده است.

در گوشه گوشه این شهر تاریخی می‌توان نمونه ساختار های شهری دوره‌ های مختلف مهم و تأثیر گذار هزار و سیصد سال گذشته را دید چرا که هر طرف این شهر، معرف یک دوره مهم تاریخی می باشد. این شهر خیال انگیزِ هنرمند پرور، نه تنها درخور ثبت ملی است، که لایق شناساندن به جهانیان به عنوان شهری است که معرف فرهنگ و هنر فاخر این سرزمین می باشد.

با این حال اولین قدم که ثبت ملی بافت تاریخی است با خواست عمومی مردم شیراز و با تلاش بی ‌وقفه همکاران پایگاه میراث فرهنگی شهر تاریخی شیراز و حمایت مسؤولین میراث فرهنگی استان و وزارت میراث فرهنگی رقم خورد و امید است این قدم مهم مقدمه ‌ای برای حفاظت بیشتر از این شهر تاریخی و ثبت جهانی شدن آن به عنوان شهر فرهنگ و ادب و هنر سرزمین ایران شود.

از دست رفتن فرصت ثبت جهانی شدن ماسوله شکل نگرفته است!

ولی جهانی، مدیرکل میراث‌ فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان، خبر از از دیفر شدن پرونده ثبت جهانی ماسوله داد و گفت: این پرونده که در سال ۱۴۰۰ زیر نظر اداره کل ثبت آثار تهیه شده و به یونسکو ارسال شد، در چهل و پنجمین اجلاس کمیته میراث جهانی مطرح و دیفر (رفع ایراد و بررسی مجدد در اجلاس سال‌های بعد) شد.

وی در ادامه بیان کرد: دیفر شدن پرونده به این معنی است که ایران می‌تواند پس از رفع ایرادات مطرح شده، دوباره پرونده را برای ثبت جهانی ارسال کند. جهانی با بیان اینکه فرصت ثبت جهانی شدن ماسوله از دست نرفته است، گفت: هنوز این فرصت در اختیار ایران قرار دارد تا پس از رفع ایرادات مندرج در گزارش ایکوموس، پرونده را در اجلاس ‌های بعدی کمیته میراث جهانی مطرح و از آن دفاع نماید.

شهرستان جرقویه نیازمند حفظ و حراست از آثار تاریخی و تمدنی است!

کارشناس ایران شناسی و استاد دانشگاه راتگرز در بازدید یک روزه از بنا‌ های تاریخی و میراث فرهنگی بخش مرکزی جرقویه از استان اصفهان، بر اولویت حفظ گویش محلی و آثار تاریخی شهرستان تأکید نمود و افزود: برنامه ریزی برای معرفی بهتر و بیشتر جرقویه نقش بسزایی در ترویج و بهبود فرهنگ‌ های اصیل این منطقه تاریخی را دارا خواهد بود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
توسعه‌ی پتروشیمی ارومیه کلیسای تاریخی